domingo, 12 de enero de 2020

Taller filosofia: Amor i autoconeixement

La imagen puede contener: exterior, agua y naturaleza


TALLER: AMOR I AUTOCONEIXEMENT

DESCRIPCIÓ:
Una de les qualitats essencials que constitueixen la nostra identitat més profunda és que som un canal d’afectivitat i d’amor. Però, quan es manifesta i actualitza l’amor que ja som es produeixen distorsions afectives produïdes per judicis erronis, que ens condueixen a una mala relació amb el nostre sentir més profund i, per tant, ens desconnectem de l’amor que ja som essencialment. A través d’una pràctica d’autoconeixement i del diàleg filosòfic comprendrem de quina forma estimem i quins són els obstacles que ens impedeixem assolir una relació plena. Entre aquests impediments parlarem sobre l’amor romàntic i de com aquest ha marcat un ideal, en moltes ocasions, molt distant del que és l’amor incondicional. També tractarem d’identificar les nostres expectatives, exiggències i pors. Acabarem amb unes indicacions filosòfiques que poden ser inspiradores per aconseguir mobilitzar la nostra capacitat d’estimar des d’on som realment nosaltres mateixos.

METODOLOGIA:
Es desenvoluparà una part de classe teòrica i una pràctica d'indagació personal a partir d'un diàleg filosòfic que possibiliti la comprensió d'alguns aspectes, reaccions i accions que ens resulten problemàtiques o que simplement vulguem aprofundir més en l’àmbit amorós. Es tracta de reflexionar de manera grupal sense deixar d’endinsar-nos en la nostra problemàtica particular a través de qüestions com aquestes:

Què és l’amor? De quina forma em relaciono amb l’amor?
-En quin grau estimo de forma incondicional a l’altre/a?
-Quan em trobo amb més dubtes, desconcert i pors a l’hora d’estimar?
-Visc amb alegria, harmonia i apertura les relaciones amoroses o m'he instal·lat en la resignació, el cinisme i el ressentiment?
També es desenvoluparan activitats que s'encaminen a fomentar la vida contemplativa. Es tractarà d'exercitar, per tant, una actitud d '"estar alerta" i despert, que ens ajudarà a viure l’amor que ja som.

CONTINGUTS:
El Taller s'estructura en 3 temes:

-La filosofía: el amor incondicional a la veritat. La filosofía sapiencial: Viure l’amor des del que sí som. Concepció de l’èsser humà (psique, soma i nous). La qualitat essencial amor/felicitat.
- Formes pures i distorsionades d’estimar: l’amor romàntic, jo ideal/tu ideal, falses qualitats, el sentimentalisme, cercar ser complets a través de l’altre…
-Inspiració: La superació de la dualitat. La vivència de la Unitat. Textos filosòfics i literaris.

DURACIÓ: 10.30h-14.00h/16h-19h
DATA: 7 DE MARÇ
PREU: 40 €
INSCRIPCIONS: Telefonar a la llibreria 971206527
o enviar correu a llibrerialluna25anys@gmail.coom

IMPARTICIÓ: Cristina Avilés Marí. CURRICULUM.
https://asesoriafilosoficaslowthinking.com/qui-soc-jo/

No hay comentarios:

Publicar un comentario