sábado, 30 de julio de 2016

POR A SENTIR. Consulta 3


M'he trobat algunes vegades a la Consulta amb un obstacle que no permet endinsar-nos de ple en el treball del autoconeixement i, que és sa por a sentir. En el cas de'n Joan, de 41 anys. No ha tingut parella estable i, sempre ha fugit, de relacions que impliquin un cert grau de compromís. En el moment que sent que estima a una dona, mostra molta por i talla amb sa relació.

Algunes de les creences limitades són:
- Sentir amor provoca problemes i conflictes.
- El compromís fa que es deteriori una relació.
- Les relacions fan que deixi de ser jo mateix.
- L'enamorament és sinònim de debilitat i puc ser danyat.


Després de qüestionar algunes creences, Joan va comprendre que  la seva idea d'amor, sorgia des de la seva por a sentir i no es correspon amb el que és en realitat l'amor. Ell mateix transforma aquestes creences en les següents:  L' amor ens connecta amb el que Som i amb la nostre Plenitud com a persones. Negar-ho correspon a viure de forma limitada i parcial. Mai, l'amor ens pot fer dèbils, ni produir-nos por, sinó el contrari serenitat, seguretat i autenticitat.

Vull deixar, en aquesta ocasió, un fragment del llibre de Carmen Laforet, La mujer nueva, que ens proporciona una experiència de la transformació que pateix la protagonista quan comprèn o veu més enllà dels seus límits, el que és l’Amor.

“El amor es algo más allá de una pequeña pasión o de una grande, es más….Es lo que traspasa esta pasión, lo que queda en el alma de bueno, si algo queda, cuando el deseo, el dolor, el ansia han pasado. El amor se parece a la armonía del mundo, tan serena. A su inmensa belleza, que se nutre incluso con las muertes y las separaciones y la enfermedad y la pena…El amor es más que esta armonía; es lo que la sostiene…El amor recoge en sí todas las armonías, todas las bellezas, todas las aspiraciones, los sollozos, los gritos de júbilo…El amor dispone la inmensidad del Universo, la ordenación de leyes que son matemáticamente las mismas para las estrellas que para los átomos, esas leyes que, en penosos balbuceos, a veces, descubre el hombre”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario